De leukste bijbaan in je eigen vakgebied

Introductie

Werk met ongeveer 70 test professionals op diverse uitdagende opdrachten bij Nederlands vooraanstaande bedrijven. Als trainee word je opgeleid om Testspecialist te worden. Als test consultant werk je met verschillende disciplines waar jij je tussen beweegt. Met een ontwikkelaar of architect bespreek je in detail de IT oplossing en ben je sparringspartner op het gebied van kwaliteit. Terwijl je met een manager of gebruiker praat op business niveau om er voor te zorgen dat de IT oplossing aansluit bij de wensen en processen. Daarnaast ben je bezig met de kwaliteit van de IT oplossing, vooral door te kijken of een oplossing voldoet aan de gestelde wensen en verwachtingen van de gebruikers.

Het IT werkveld is erg breed. Je hebt dus alle mogelijkheid om jouw ontwikkel mogelijkheden zelf uit te stippelen. Je kunt doorontwikkelen tot specialist, denk hierbij aan een ‘tool specialist’ of ‘ethical hacker’. Als jij liever leiding wilt geven aan een gedreven groep mensen, dan kun je ook verticaal ontwikkelen en een rol gaan vervullen als ‘Senior Test Consultant’ of ‘Scrum Master’.

Zie je jezelf in deze rol en wil binnen een aantal weken al als professional aan de slag? Lees dan snel verder wat het aanbod is.

Organisatie

Testspecialist bestaat sinds 1995. Bijna de helft van de consultants die er werken, zijn de laatste 5 jaar begonnen in een traineeship en zijn doorgegroeid naar een verscheidenheid aan specialismen. De lange geschiedenis van dit bedrijf zorgt voor de nodige (test)ervaring en dat maakt de testspecialist een gewaardeerde partner van bedrijven de topbedrijven van Nederland (o.a. KPN, Tele2, de Belastingdienst, Jumbo).


Functie

Wat houdt het Traineeship in?

In vier weken word je opgeleid tot 8+ Testspecialist. Dit houdt in dat je begint met de basis, je leert de testmethodieken (TMap en ISTQB) en ook de Agile/Scrum werkwijze komt aan bod. Hierna gaan we dieper de technische hoek in, je maakt kennis met verschillende testtools zoals Selenium en SoapUI en je krijgt onder andere de basis omtrent programmeren, security en SQL mee. Naast de techniek vinden is jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Tijdens het traineeship en je verdere loopbaan komt dit onderwerp uitgebreid aan bod. Er wordt met behulp van mede trainees en een externe coach intensief gewerkt aan je communicatie vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. Gedurende het traineeship en ook daarna wordt je begeleid door jouw unitmanager die jou helpt in je verdere ontwikkeling en in de opdrachten die je bij onze klanten gaat doen.

Functie eisen

Wat zijn nou goede eigenschappen van een testconsultant?

Deze rol zit op het snijvlak van business en IT. Hier zijn verschillende kwaliteiten voor nodig. Aan de ene kant moet je de techniek snappen, aan de andere kant moet je de wensen en belangen van de business begrijpen.

Wat voornamelijk van belang is is de Business Attitude die je hebt. Hier bedoelen we mee dat wanneer je op een opdracht zit je daar niet alleen komt om ‘gewoon’ het testwerk uit te voeren maar dat je ook echt een sparringspartner bent voor onze klanten, maar ook je teamleden. Dit vereist analytisch inzicht en een kritische blik. Je hebt een verbindende rol en kan goed een brug slaan tussen de techniek en de wensen van klanten. Mensen komen bij jou met vragen en advies. Daarom is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en je goed in staat bent te schakelen tussen de disciplines. Daarnaast heb je een afgeronde HBO/WO IT studie.

Aanbod

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je inhoudelijk te specialiseren, maar ook om door te groeien naar een managementfunctie. Daarnaast staat gezelligheid ook centraal en ga je met collega’s erop uit te trekken. Denk hierbij aan personeelsfeesten, een escape room of aan de sportevenementen. Als kers op de taart hebben is er ieder jaar als één van de hoogtepunten het ski-weekend!

Wat nog meer…

  • · Een contract voor onbepaalde tijd
  • · Salaris
  • · Een persoonlijke bonus van 4% tot maximaal 8% o.b.v. je jaarsalaris
  • · Een collectieve bonus van 4% tot maximaal 8% o.b.v. je jaarsalaris
  • · Lease auto of mobiliteitsvergoeding
  • · 26 Vakantiedagen
  • · 8% Vakantiegeld
  • · Een pensioenregeling
  • · Korting op je ziektekosten(optie)
  • · Een telefoon én laptop
Solliciteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *